Dødsfald

At tage afsked kan gøres på mange måder, og i kirken holder vi fast på, at end ikke døden kan skille os fra Guds kærlighed.

Der skal aftales tid og sted med sognepræsten for en samtale om forløbet af den kirkelige handling. Man kan til enhver tid få en fortrolig samtale med sognepræsten – både før og efter begravelsen eller bisættelsen.

Ved et dødsfald skal der ordnes forskellige papirer samt mange praktiske ting i forbindelse med begravelsen eller bisættelsen. Dødsanmeldelsen skal udfyldes og afleveres til begravelsesmyndigheden (sognepræsten). Er der kontakt til en bedemand, kan denne aflevere papirerne.

Ved et dødsfald sjæleringes der for den døde. Det er en smuk gammel skik, som holdes i hævd. Det er vigtigt at pårørende til den afdøde kontakter graveren hurtigst muligt, ikke kun med henblik på ringning, men også for at få udpeget et passende gravsted. Ringningen finder sted mellem kl. 11 og kl. 12 i henholdsvis Vilslev eller Hunderup - i Gredstedbro, Jernved og i Hjortlund varierer tidspunktet for sjæleringning - spørg graveren.

Læs mere om, hvad I skal huske i forbindelse med begravelse.